American Meadows New Offices

A New Home

      Driving down Shelburne Road in Shelburne, Vermont a new workplace for American Meadows and High Country Seeds rises along one of the busiest roads in Vermont.  
     Their new workplace displays our mission and values driven design and work process. We designed their interior architecture renovation including front of house offices, meeting spaces, collaboration areas, and shipping/ receiving areas. We provided space planning, workplace strategies and more.  
      We worked closely with the owner on the design who then collaborated with Christine Burdick who provided finishing touches of targeted finishes, furniture selection and wall graphics. 

The Process:

      Together we created a new workplace environment echoing their brand DNA of a disruptive e-commerce company operating in the gardening and seed space.  The owner purchased the former site of a venerable area outdoor recreation store which became a high end furniture store seeing new possibilities for re-purposing its' tall floor to floor heights and vast open areas into a high functioning collaborative focused open office workplace and seed shipping and receiving warehouse area.  

View of open work area towards "garden shed" meeting space and kitchen work cafe beyond.

View of open work area towards "garden shed" meeting space and kitchen work cafe beyond.

      There's more to be done in the months ahead but these images show what's emerging.  Like their brand, they've planted a new seed in Shelburne providing the area with renewed energy and vitality.  We helped create meeting spaces in close proximity to open work areas and common spaces like the kitchen commons which also doubles as a flexible meeting space.

A Kit of Parts

       We developed an interior kit of parts of interior elements which evolved out of a garden shed aesthetic with common everyday materials like galvanized corrugated sheet metal, rustic shake shingles, a timber frame. The client was extremely interested in bringing a feeling of nature near into their new workplace with natural materials including repurposing as flooring in the central common area reclaimed bleachers. 
      Improving daylighting and access to views outside was also critical to American Meaodws. We campaigned for opening up the center of darkest area with a generous skylight to let daylight and the sunshine in over the kitchen / common area.  To further lighten the space on the south elevation, a series of large windows matching existing windows on other elevations were installed.

View of open work area from main entry.

View of open work area from main entry.

See this gallery of more photos of their new space.